Monday, October 31, 2011

Snabbt första intryck (hundra hundvalpar!)

Precis påbörjat ett nytt projekt.

Så detta är alltså ett blogginlägg faktiskt utfört volontärarbete, för ovanlighetens skull.

För några dagar sedan träffade jag organisationen Mali Heroi (liten hjälte) som har ett litet djurhem för hundvalpar från gatans land. Dagen till ära var jag på gården ett par timmar.

Givetvis galen energi med 14 valpar under 4 månader :)

Så har mest lekt med valparna. Gett dom mat också. En pytteliten krabat var visst sjuk så vart en sväng till veterinären också, visade sig vara någon form av virus. Blir förhoppningsvis bättre med lite medicin och väntan.

Glömde tyvärr kameran hemma så än finns inga bilder på dessa galna små sötnosar!

Som sagt, känner mest positiv energi just nu. Även om det finns frågetecken och saker att ifrågasätta/ta reda på. Så som hur ofta dessa valpar ens blir tvättade. Vidare har hemmet en övre gräns på 4 månader.. Försökte ta reda på vad som sen händer, men då det ännu inte skett att någon hund överstigit bestämda ålder så verkar det som att dom inte direkt tagit tag i att ens börja ta tag i problemet.

Kommer dock kräva ett svar, relativt snart lär vi annars ställas in för detta själva och jag vet i ärlighetens namn inte vad som kan göras.. Förstår att ju äldre dom blir ju mer kräver dom, och fungerar inte att ha små små valpar med unghundar i längden.

Hursomhelst, överlag väldigt bra och väldigt glad - och kom precis på att det finns bilder på hundarna!


No comments:

Post a Comment